Wątróbki z jabłkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wątróbkę oczyszczoną zalać mlekiem i odstawić na 1/2 godziny. Cebulkę pokroić w półplasterki, podsmażyć na oleju. Jabłka przekroić na ósemki, skropić sokiem z cytryny i dorzucić do cebuli. Posypać majerankiem i dusić na małym ogniu, aż zmiękną. Wątróbkę osączyć z mleka, pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć majerankiem i usmażyć na oleju. Razem z sosem przełożyć do jabłek z cebulą, przykryć i dusić kilka minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Kiszoną kapustę skropić sokiem z cytryny, wymieszać ze startą marchewką, posiekanym porem, odrobina cukru, pieprzu i oleju. Podawać z surówką i ziemniakami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1593
!Coni

!Coni

Data dodania: 2009-01-29

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Wątróbki z jabłkami

2010-02-09 01:03:44

Ile w tym przepisie jest różnistych składników, słodkich, kwaśnych i innych.
Nie wiem,czy bym to danie jadła.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.