Zapiekane ziemniaki z kalafiorem

Ocena przepisu

Składniki

  • ziemniaki 8 szt.
  • kalafior 50 dag
  • masło 1 łyżka
  • tarta bułka 1 łyżka
  • sos mleczny 1,5 szklanki
  • ser tarty 2 łyżki
  • zielenina 1 pęczek
  • sól 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Ugotowane w łupinach ziemniaki obrać, pokroić na grube plasterki, posolić. Kalafior ugotować w osolonej wodzie, wyłożyć na sitko. Formę posmarować masłem, włożyć ziemniaki zmieszane z drobno pokrojonym kalafiorem, zalać sosem mlecznym, posypać serem, tartą bułką, pokropić roztopionym masłem i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Przed podaniem posypać zieleniną.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1396
Data dodania: 2008-07-15

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zapiekane ziemniaki z kalafiorem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.