Zupa cukiniowa

Ocena przepisu

Składniki

  • cukinia 500 g
  • marchew 1 szt
  • seler 100 g
  • bulion drobiowy 1 i1/2 L
  • śmietana 30 % 200 ml
  • pieprz biały 1/3 łyżeczki
  • ryż 100 g

Sposób przyrządzenia

Cukinię obrać i pokroić w kostkę. Marchew i selera obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Bulion zagotować, dodać marchewkę i selera i gotować około 10 minut. Następnie dodać cukinię i ugotować do miękkości. Całość zmiksować blenderem. Przyprawić do smaku pieprzem. Śmietanę rozmieszać z 1/2 szklanki zupy i wlać do całości. Ugotować ryż w osolonej wodzie i podawać go razem z zupa. Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 549
Data dodania: 2012-08-21

Zdjęcia

Zupa cukiniowa
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2012-08-21

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa cukiniowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.