Zupa kalafiorowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Udka oczyścić, wypłukać, dać di garnka zalać wodą i gotować mięso prawie do miękkości. W międzyczasie warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę. Kalafiora opłukać i podzielić na różyczki. Poza sezonem można kupić mrożoną mieszankę warzyw, oraz dodatkowo mrożonego kalafiora. Wszystkie warzywa wrzucić do gotującego się mięsa, gotować do miękkość a następnie doprawić solą, vegetą i pieprzem do smaku. Pod koniec gotowania do zupy wsypać makaron zacierki chwilkę pogotować ok. 5-10 minut i ściągnąć z ognia. Zupę posypać natką pietruszki i koperkiem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 817
Data dodania: 2011-05-14

Zdjęcia

Zupa kalafiorowa
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-05-17

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa kalafiorowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.