Zupa z pieczarkami i pomidorem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kość schabową zalewamy 1,2 litra wody, chwilę gotujemy i zbieramy powstałe fusy. Potem dosypujemy ziarenka smaku i startą na dużych oczkach marchew i pietruszkę oraz dodajemy pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę, a gdy się zeszkli dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki i chwilę smażymy razem, a potem dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora i całość smażymy razem, potem dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości. Zupę przyprawiamy do smaku i zabielamy śmietaną. Na talerzu posypujemy szczypiorkiem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 444
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Zupa z pieczarkami i pomidorem
ewasylwia#

Dodane przez:

ewasylwia

2011-05-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa z pieczarkami i pomidorem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.