Zupa ze świeżej kapusty

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę obrać z wierzchnich liści i pokrajać na 8 części, obrane i wypłukane ziemniaki pokrajać w ćwiartki. Boczek i kiełbasę pokrajane na plasterki zalać zimną osoloną wodą ( 1, 5l), zagotować, dodać pokrajaną kapustę i gotować 90 min, na małym ogniu. Wówczas dodać ziemniaki i gotować do miękkości.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1440
Data dodania: 2010-02-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Zupa ze świeżej kapusty

2010-02-26 15:45:19

Uwielbiam różne zupy.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.