Azjatycka potrawka z kiełkami
Składniki
Sposób przyrządzenia
Ryż ugotować w posolonym wrzątku. Czosnek oraz chilli posiekać. Cukinię oczyścić, marchewki obrać. Warzywa pociąć w plasterki. Kapustę poszatkować. Mięso pokroić w kostkę. Odłożyć trochę natki do dekoracji,a resztę posiekać. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, smażyć 2 minuty, dołożyć marchewkę, cukinię oraz kapustę i smażyć jeszcze 5 minut na dużym ogniu. Dodać czosnek, chilli i kiełki. Podlać bulionem i smażyć kolejne 3 minuty, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Potrawkę zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody, udekorować odłożoną natką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty