Azjatycka potrawka z kiełkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż ugotować w posolonym wrzątku. Czosnek oraz chilli posiekać. Cukinię oczyścić, marchewki obrać. Warzywa pociąć w plasterki. Kapustę poszatkować. Mięso pokroić w kostkę. Odłożyć trochę natki do dekoracji,a resztę posiekać. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, smażyć 2 minuty, dołożyć marchewkę, cukinię oraz kapustę i smażyć jeszcze 5 minut na dużym ogniu. Dodać czosnek, chilli i kiełki. Podlać bulionem i smażyć kolejne 3 minuty, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Potrawkę zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody, udekorować odłożoną natką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1594
Data dodania: 2009-06-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Azjatycka potrawka z kiełkami

2010-02-24 21:49:19

Tej potrawy jeszcze nie jadłam.

2009-07-17 10:09:29

Powinno być Azjatycka

Do tego mi się nie podoba ten bulion. Z czego jest zrobiony ? Wołowy? Z kury ? To ważna informacja gdyż smak powstały z mięsa wołowego nie jest taki sam jak z kury czy jakichś kostek.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.