Bazyliowe kluseczki do zupy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

W rondelku rozmieszaj widelcem jajko, dodaj mleko, sól, suszoną bazylię i grysik. Dokładnie wymieszaj i dodaj tyle mąki aby ciasto miało konsystencję bardzo gęstej śmietany. Odstaw na około 4-5 minut a następnie gotuj we wrzącej wodzie z dodatkiem soli około 1-2 minuty od chwili wypłynięcia.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 10 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 553
Data dodania: 2011-12-02

Zdjęcia

Bazyliowe kluseczki do zupy
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2011-12-13
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bazyliowe kluseczki do zupy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.