Befsztyk wiejski

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso mielimy w maszynce, dodajemy łyżkę oleju i łyżkę zimnej wody, przyprawiamy i formujemy okrągłe befsztyki. Panierujemy w mace i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Cebule siekamy, prażymy na oleju 2 minuty, zalewamy pół szklanki wrzątku i gotujemy, aż połowa płynu wyparuje. Befsztyki podajemy polane sosem cebulowym.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1887
Data dodania: 2009-08-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Befsztyk wiejski

2010-02-22 21:19:54

Ja nie jem mięs.

2010-02-01 13:16:15

Proste do zrobienia i smaczne.
!sprzeciw!!#

!sprzeciw!!

2009-09-19 19:22:14

wezcie ludzie sie opanujcie i nie jedzcie zwierząt !!! wege jest zdrowe, humanitarne i po prostu super!

2009-09-01 19:23:28

nie no mielone sa z bułka tarta w srodku, a tu czyste miesko :)
!kasia#

!kasia

2009-08-20 07:50:34

Prawie jak zwykłe mielone, hmm

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.