Biszkopt 2

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Formę o średnicy 25 cm. Wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Białka oddzielić od żółtek. Białka w suchej misce ubić na sztywną lśniącą masę razem z cukrem i szczyptą soli. Następnie dodać żółtka po kolei robiąc kilkusekundowe przerwy między dodaniem kolejnego i miksować jeszcze 3 minuty. Następnie zmniejszyć obroty do minimum i wsypać mąkę, która dokładnie wymieszać. Można to już robić łyżką. Masę przeląc do formy i od razy wstawić do piekarnika. Ja miałam nagrzany do 100 stopni i włączoną grzałkę dolną. W momencie wkładania zwiększyłam temp. Do 180 stopni. Piec ok. 25 minut, dopiero w ostatnich 7-10 minutach włączyć górna grzałkę.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 903
Data dodania: 2010-09-18

Zdjęcia

Biszkopt 2
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2010-09-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt 2

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.