Biszkopt z masą ananasową

Ocena przepisu

Składniki

biszkopt

masa ananasowa

masa śmietanowa

dekoracja

  • wiórka czekoladowe

Sposób przyrządzenia

Biszkopt:
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wszystko razem wymieszać. Wylać ciasto na formę do pieczenia i piec około 40 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu biszkopt ostudzić i przekroić na pół.

Masa ananasowa:
Z ananasów odlać sok, odstawić, natomiast ananasy pokroić w kostkę. Na odlanym soku ugotować budyń, dodać pokrojonego ananasa, wymieszać dokładnie i odstawić do przestudzenia.

Masa śmietanowa:
Śmietanę ubić z cukrem pudrem.

Ułożenie placka:
biszkopt - masa ananasowa - druga część biszkoptu - masa śmietanowa - wierzch posypać wiórkami czekoladowymi lub posypać kawałkami czekolady
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1300
Data dodania: 2010-03-13

Zdjęcia

Biszkopt z masą ananasową
madi356#

Dodane przez:

madi356

2010-03-24
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt z masą ananasową

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.