Ciasto serowo-orzechowe

Ocena przepisu

Składniki

ciasto serowe

ciasto orzechowe

masa

Sposób przyrządzenia

Ciasto serowe: podane składniki łączymy ze sobą, miksujemy, wylewamy gotowe ciasto do natłuszczonej blachy, pieczemy 50-60 minut w temp. 180*c. Ciasto orzechowe: żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy zmielone orzechy, stopioną i przestudzoną margarynę, oba rodzaje mąk, żółtka, cukier oraz proszek do pieczenia, dokładnie wszystko ze sobą łączymy. Pieczemy 30 minut w temp. 170*c, po upieczeniu ciasto kroimy na pół. Masa: mleko doprowadzamy do wrzenia, dodajemy cukier, wiórki kokosowe, kaszę oraz żółtka, gotujemy 15-20 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Następnie masło ucieramy, dodajemy ugotowany krem, dokładnie miksujemy. Następnie na cieście orzechowym układamy pół masy kokosowej, na masę ciasto serowe, następnie resztę masy i na końcu drugie ciasto orzechowe.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 2082
Data dodania: 2010-03-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto serowo-orzechowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.