Ciasto serowo-orzechowe
Składniki
ciasto serowe
ciasto orzechowe
masa
Sposób przyrządzenia
Ciasto serowe: podane składniki łączymy ze sobą, miksujemy, wylewamy gotowe ciasto do natłuszczonej blachy, pieczemy 50-60 minut w temp. 180*c. Ciasto orzechowe: żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy zmielone orzechy, stopioną i przestudzoną margarynę, oba rodzaje mąk, żółtka, cukier oraz proszek do pieczenia, dokładnie wszystko ze sobą łączymy. Pieczemy 30 minut w temp. 170*c, po upieczeniu ciasto kroimy na pół. Masa: mleko doprowadzamy do wrzenia, dodajemy cukier, wiórki kokosowe, kaszę oraz żółtka, gotujemy 15-20 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Następnie masło ucieramy, dodajemy ugotowany krem, dokładnie miksujemy. Następnie na cieście orzechowym układamy pół masy kokosowej, na masę ciasto serowe, następnie resztę masy i na końcu drugie ciasto orzechowe.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty