• apette.pl
  • Cytrynowe babeczki w polewie truskawkowej

Cytrynowe babeczki w polewie truskawkowej

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiewamy z cukrem, cukrem waniliowym, siekamy z masłem, wlewamy sok wyciśnięty z połówki cytryny i wszystko siekamy razem. Wyrabiamy ciasto które następnie umieszczamy w wysmarowanych tłuszczem foremkach. Foremki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy aż zarumienią się. Truskawki czyścimy ze szypułek, kroimy na kawałki mi dusimy widelcem. Owoce możemy posypać cukrem. Babeczki polewamy truskawkami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Czas pieczenia: 20 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 360
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Cytrynowe babeczki w polewie truskawkowej

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.