Dwukolorowy wianuszek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę razem z cukrem, potem dodaj żółtka, wymieszaj następnie dodaj olej, mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, wymieszaj. Ciasto podziel na 2 części, do jednej dodaj budyń, a do drugiej kisiel,wymieszaj. Tortownicę z kominkiem wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Do tortownicy wylej najpierw masę z budyniem, a potem z kisielem. Piecz ok 40 minut. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 55 min
Ile porcji: 26
Wyświetlenia: 495
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Dwukolorowy wianuszek
ewasylwia#

Dodane przez:

ewasylwia

2011-05-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Dwukolorowy wianuszek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.