Dynia pod beszamelem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Dynię umyć, obrać z twardej skórki, usunąć pestki, miąższ pokrajać w kostkę, ułożyć w naczyniu, dodać masło i dusić ok. 8 min. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, wymieszać z dynią i opłukanymi rodzynkami, doprawić. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc. Wlewać powoli zimne mleko szybko mieszając trzepaczką, zagotować, lekko przestudzić, wymieszać z żółtkami, doprawić. Zalać dynię, posypać startym serem i zapiec w gorącym piekarniku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 451
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Dynia pod beszamelem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.