Faworki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do przesianej mąki dodać żółtka, śmietanę, spirytus i szczyptę soli, dobrze wyrobić i ubić wałkiem. Następnie rozwałkować ciasto, pokroić na paski, każdy pasek naciąć i przewinąć, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 681
Data dodania: 2011-03-21

Zdjęcia

Faworki
Mikka#

Dodane przez:

Mikka

2011-03-21
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Faworki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.