Grochówka z kiełbasą
Składniki
Sposób przyrządzenia
Groch opłukać, zalać wodą, przykryć i odstawić na noc. Następnego dnia, groch odcedzić, przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować 30 min. W między czasie ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w słupki lub talarki. Cebulę obrać pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Kiełbasę pokroić w grubsze plastry, podsmażyć na złoto.
Następnie do garnka z grochem wrzucić liść laurowy, ziele angielskie i kucharek. Wrzucić ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler, podgotować do miękkości warzyw. Po tym czasie dodać podsmażoną kiełbasę i cebulę. Zupę oprószyć majerankiem i doprawić do smaku pieprzem i vegetą w płynie. Podgotować jeszcze 10 - 15 min.
Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty