Grochówka z kiełbasą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Groch opłukać, zalać wodą, przykryć i odstawić na noc. Następnego dnia, groch odcedzić, przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować 30 min. W między czasie ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w słupki lub talarki. Cebulę obrać pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Kiełbasę pokroić w grubsze plastry, podsmażyć na złoto.
Następnie do garnka z grochem wrzucić liść laurowy, ziele angielskie i kucharek. Wrzucić ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler, podgotować do miękkości warzyw. Po tym czasie dodać podsmażoną kiełbasę i cebulę. Zupę oprószyć majerankiem i doprawić do smaku pieprzem i vegetą w płynie. Podgotować jeszcze 10 - 15 min.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 417
Data dodania: 2012-01-28

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Grochówka z kiełbasą

!aniinii#

!aniinii

2012-04-25 20:49:04

mniam ,smaczne

2012-03-03 14:35:20

bardzo smaczna :)))

2012-01-29 19:54:19

smaczna zupka

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.