Grzybowy pudding

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzyby oczyścić, umyć i odsączyć (suszone - ugotować). Następnie drobno poszatkować lub zemleć w maszynce. Połączyć z cebulą pokrajaną w kostkę i zrumienioną na tłuszczu. Dusić pod przykryciem do miękkości. Przestudzić. Żółtka jaj utrzeć z dodatkiem masła, dodać tartą bułkę. Wymieszać z masą grzybową i połączyć ze sztywno ubitą pianą z białek. Na koniec dodać posiekaną nać pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę puddingową przełożyć do formy wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką. Zamknięte wstawić do garnka z wrzącą wodą i ugotować na parze ok. 40 min. W przypadku braku specjalnej formy można ugotować pudding w rondlu z dobrze dopasowaną pokrywką. Gotowy pudding wyjąć na okrągły półmisek, udekorować zieleniną. Podawać z dodatkiem sosu koperkowego, szczypiorkowego czy śmietanowego.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 807
Data dodania: 2011-05-27

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Grzybowy pudding

2012-09-13 09:20:07

O tym jeszcze nie słyszałam, czy to na pewno pudding?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.