Jabłkowe z pierzynką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy białka, miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przelewamy do tortownicy i pieczemy 35 minut w 200 stopniach. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni 5 minut. Pod koniec smażenia dodajemy galaretkę, mieszamy. Jabłka wykładamy na biszkopt. Śnieżynki miksujemy z mlekiem na puch, polewamy zimne jabłka. Na koniec posypujemy startą czekoladą.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 576
Data dodania: 2011-04-19

Zdjęcia

Jabłkowe z pierzynką
LASER#

Dodane przez:

LASER

2011-04-19
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Jabłkowe z pierzynką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.