Kapuśniak

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kości wołowe zalać około 2 litrami wody i gotować około 30 minut. Włoszczyznę i świeżą kapustę pokroić w kawałki i dodać do wywaru. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę i dodać do zupy. Dodać majeranek. Kapustę kiszoną posiekać, zalać wrzątkiem i gotować do miękkości. Dodać do zupy, doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać zasmażkę z masła i mąki.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 999
Data dodania: 2010-12-06

Zdjęcia

Kapuśniak
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-01-10
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kapuśniak

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.