Karpatka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Zagotuj szklankę wody z kasią, zmniejsz ogień i dodaj powoli mąkę z proszkiem do pieczenia (energicznie mieszaj, aby nie powstały grudki). Gdy ciasto będzie szkliste i zacznie odstawać od ścianek, zdejmij z ognia, lekko przestudź. Do masy wbijaj po jednym jajku i miksuj na jednolitą masę. Ciasto podziel na 2 części. Każdą część rozsmaruj na natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy i piecz ok 35 minut. Po ostudzeniu na jednym placku rozsmaruj krem karpatkowy przygotowany według przepisu na opakowaniu i przykryj drugim.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 85 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 462
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Karpatka
ewasylwia#

Dodane przez:

ewasylwia

2011-05-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Karpatka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.