Klopsiki drobiowe z jarzynami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Marchewki obierz i umyj, przełóż do garnka, wlej bulion. Poczekaj, aż całość zawrze, następnie zmniejsz płomień i gotuj, aż marchewki będą prawie miękkie (około 15 minut). Ugotowane marchewki wyjmij z bulionu, przestudź, pokrój w drobną kosteczkę. Cebulę obierz, także potnij ją w kosteczkę. Natkę opłucz, osusz oderwij listki, posiekaj. Do mięsa wbij jajko. Wsyp tartą bułkę. Dodaj dobrze odciśniętą kapustę Dołóż pokrojoną marchewkę, cebulę i natkę. Masę przypraw do smaku solą i pieprzem. Starannie wymieszaj. Z mięsnej masy wilgotnymi rękami uformuj małe Klopsiki. Bulion ponownie zagotuj, wrzuć klopsiki. Poczekaj, aż wypłyną. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 minut Gotowe klopsiki ostrożnie wyjmuj łyżką cedzakową. Udekoruj listkami natki. Najlepiej smakują na ciepło podane z ryżem i surówką z marchwi łub na zimno z kawałkiem bagietki.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 502
Data dodania: 2011-06-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Klopsiki drobiowe z jarzynami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.