Kopytka z kiełbasą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ugotowane ziemniaki rozgnieść przez praskę. Do ziemniaków wbij jajo, dodaj 2 rodzaje mąki, oraz odrobinę soli. Wyrób ręką jednolite ciasto. Formuj z niego podłużne wałeczki, krój je po skosie, w dużym garnku ugotuj wodę z solą, wrzucaj kluski. Gotuj 4 minuty od wypłynięcia, wyjmij łyżką cedzakową. Na patelni rozgrzej 1-2łyżki tłuszczu zrumień na niej rozdrobnioną cebulkę oraz kiełbaskę. Tłuszczem polej kopytka.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 631
Data dodania: 2011-10-27

Zdjęcia

Kopytka z kiełbasą
rosik93#

Dodane przez:

rosik93

2011-10-31

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kopytka z kiełbasą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.