Kotleciki mielone z serem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Czerstwą bułkę moczymy w mleku. Mięso mielone łączymy z pieprzem oraz solą. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Następnie do mięsa dodajemy żółtko, odsączoną kajzerkę oraz cebulę. Z pozostałego białka ubijamy pianę i dodajemy do masy mięsnej, delikatnie, lecz dokładnie łączymy ze sobą składniki. Następnie ser żółty kroimy w średniej wielkości kostkę. Z masy mięsnej formujemy niewielkie kotleciki, w środek każdego z nich wkładamy kostkę sera, po czym dokładnie oblepiamy ją mięsem. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 933
Data dodania: 2010-03-19

Zdjęcia

Kotleciki mielone z serem
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-03-22
Kotleciki mielone z serem
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kotleciki mielone z serem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.