Kotlety schabowe z owocami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Schabowe przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w bułce tartej, w rozbełtanym jajku i znów w bułce. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety, gdy zaczną przybierać złoty kolor to na każdym z nich należy położyć odrobinę masła. W ten sposób dusimy jeszcze przez 5 minut na wolnym ogniu. Po usmażeniu wykładamy na naczynie. Opróżniamy puszki z owoców na sito, odsączamy. Na schabowych układamy krążki ananasa, połówkę brzoskwini i łyżeczkę borówek w zagłębienie żeby się nie rozlały. Podajemy na dużych liściach sałaty, umieszczając po dwa schabowe.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 813
Data dodania: 2010-06-02

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety schabowe z owocami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.