Kotlety w sosie grzybowym

Ocena przepisu

Składniki

Kotlety

  • kasza jęczmienna 2 szklanki
  • jajko 1 sztuka
  • sól szczypta
  • pieprz szczypta
  • mąka kukurydziana 3 łyżki
  • bułka czerstwa 1 sztuka

sos

Sposób przyrządzenia

Najpierw przygotować kotlety. Ugotować kasze na gęsto, ostudzić. Do ostudzonej kaszy dodać jajko, szczyptę soli i pieprzu oraz bułkę wcześniej namoczoną i wyciśniętą oraz mąkę. Wszystko wymieszać. Uformować kotlety. Obtaczać w mące pszennej. Smażyć z obu stron. Sos grzybowy podgrzybki ugotować. Pieczarki i obgotowane podgrzybki podsmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę, dodać mąkę, wymieszać. Następnie przyprawić do smaku i wlać rosół-chwilę poddusić. Na koniec dodać łyżkę śmietany i ponownie wymieszać. Kotlety polać sosem. Ogórka pokroić w plasterki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 385
Data dodania: 2011-08-30

Zdjęcia

Kotlety w sosie grzybowym
Marta1986#

Dodane przez:

Marta1986

2011-08-30

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety w sosie grzybowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.