Kotlety z patisona z kalafiorem
Składniki
Sposób przyrządzenia
Patisony opłukać podzielić na ćwiartki i wydrążyć nasiona. Następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach i nasolić. Po około 15 minutach odcisnąć z nich sok. Dodać jajko, mąkę razową i pieprz. Całość dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej i kłaść okrągłe placuszki. Smaży podobnie jak placki ziemniaczane na złoto z obu stron.
Zdjąć gotowe z patelni i nadmiar tłuszczu zebrać papierowym ręcznikiem.
W międzyczasie ugotować kalafiora w osolonej wodzie odcedzi. N patelni stopić margarynę włożyć kalafior polać do tłuszczem i posypywać bułką tartą na zmianę.
Placuszki podawać razem z kalafiorem.
Smacznego.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty