Kotlety z patisona z kalafiorem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Patisony opłukać podzielić na ćwiartki i wydrążyć nasiona. Następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach i nasolić. Po około 15 minutach odcisnąć z nich sok. Dodać jajko, mąkę razową i pieprz. Całość dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej i kłaść okrągłe placuszki. Smaży podobnie jak placki ziemniaczane na złoto z obu stron.
Zdjąć gotowe z patelni i nadmiar tłuszczu zebrać papierowym ręcznikiem.
W międzyczasie ugotować kalafiora w osolonej wodzie odcedzi. N patelni stopić margarynę włożyć kalafior polać do tłuszczem i posypywać bułką tartą na zmianę.
Placuszki podawać razem z kalafiorem.
Smacznego.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 560
Data dodania: 2012-08-11

Zdjęcia

Kotlety z patisona z kalafiorem
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2012-08-11
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety z patisona z kalafiorem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.