Krupnik

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Porcję opłukać, dodać kaszę jęczmienną, zalać zimną wodą i często mieszając gotować powoli pod przykryciem. Dodać obraną, opłukaną i rozdrobnioną włoszczyznę, osolić. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę, dodać do zupy, gotować do miękkości. Do zupy dodać listek, majeranek i doprawić do smaku solą i pieprzem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 729
Data dodania: 2010-12-02

Zdjęcia

Krupnik
kiziolek20#

Dodane przez:

kiziolek20

2010-12-02
Krupnik
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krupnik

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.