Kurczak z ryżem curry

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż opłukać. Cebulę obrać, pokroić w plastry. Pieczarki oczyścić, opłukać i przekroić na pół. W rondlu rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić do niego ryż i obrany i wyciśnięty czosnek. Wszystko smażyć przez chwilkę a następnie zalać gorącym bulionem. Trzymać na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut. Na maśle podsmażyć pieczarki na złoty kolor. Pieczarki razem z cebulą dodać do ryżu. Oliwki pokroić na pół i też wrzucić do ryżu razem z curry i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu jeszcze przez około 10 minut. Fileta opłukać, pokroić kostkę i podsmażyć na patelni na której piekliśmy pieczarki. Doprawić do smaku solą i pieprzem (można dodać jakieś zioła jak ktoś lubi), kurczaka dodać do ryżu i dusić do czasu aż wszystkie składniki będą miękkie.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 702
Data dodania: 2011-04-08

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak z ryżem curry

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.