• apette.pl
  • Makaron ryżowy z wołowiną i warzywami

Makaron ryżowy z wołowiną i warzywami

Ocena przepisu

Składniki

  • wołowina 1/2 kg
  • czerwona papryka 1 szt
  • zielona papryka 1 szt
  • żółta papryka 1 szt
  • kiełki fasoli 10 dag
  • kabaczek 1 szt
  • makaron ryżowy 1 opakowanie
  • sos Worcester 4 łyżki
  • olej 4 łyzki
  • sól
  • pieprz
  • orzechy nerkowca 2 łyżki

Sposób przyrządzenia

Wołowinę kroimy w paski i marynujemy w sosie worcester przez 2 godziny. Wszystkie warzywa kroimy w cienkie paski. Makaron moczymy we wrzątku przez 5 minut i osączamy. Na rozgrzanym oleju przesmażamy orzechy. Po 3 minutach dodajemy warzywa i smażymy jeszcze 5 minut. Na drugiej patelni obsmażamy wołowinę, a następnie łączymy ja z warzywami. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron rozkładamy na talerze i obok niego układamy mięso i warzywa.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 648
Data dodania: 2011-06-16

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Makaron ryżowy z wołowiną i warzywami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.