Mazurek jabłkowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jabłka umyć, obrać i usunąć gniazda nasienne; zetrzeć na tarce o dużych otworach. Do szklanki wody dodać cukier, podgrzewać mieszając do zupełnego rozpuszczenia się cukru; wlać sok z cytryny i gotować kilka minut na silnym ogniu pod przykryciem. Następnie zalać jabłka i opłukane rodzynki, smażyć często mieszając. Po przestudzeniu połączyć z żółtkami utartymi z masłem, olejkiem i sokiem z cytryny, posmarować wafle, obciążyć deseczką i pozostawić do zastygnięcia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 742
Data dodania: 2011-01-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mazurek jabłkowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.