• apette.pl
  • Mielone nadziewane farszem pieczarkowo-cebulowym

Mielone nadziewane farszem pieczarkowo-cebulowym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do mięsa mielonego wbić jajo, dodać bułkę tartą, oprószyć przyprawą do mięsa mielonego, czosnkiem granulowanym, kucharkiem i pieprzem, dokładnie wymieszać, odstawić. Przygotować farsz. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać trochę oleju na patelni, zrumienić cebulę. Gdy cebula się podsmaży wrzucić pieczarki, podsmażyć całość. Doprawić kucharkiem i pieprzem do smaku, zdjąć z ognia i ostudzić. Mięso podzielić mięso na 6 części. Kolejno każdą część rozklepywać w dłoni na placuszek, nadziewać farszem pieczarkowo-cebulowym i otulić mięsem, formując kotlet. Rozgrzać olej na patelni. Kotlety obtoczyć z mące i smażyć na złoto. Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 415
Data dodania: 2012-01-30

Zdjęcia

Mielone nadziewane farszem pieczarkowo-cebulowym
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-03-03

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mielone nadziewane farszem pieczarkowo-cebulowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.