Mielone nadziewane farszem pieczarkowo-cebulowym
Składniki
Sposób przyrządzenia
Do mięsa mielonego wbić jajo, dodać bułkę tartą, oprószyć przyprawą do mięsa mielonego, czosnkiem granulowanym, kucharkiem i pieprzem, dokładnie wymieszać, odstawić. Przygotować farsz. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać trochę oleju na patelni, zrumienić cebulę. Gdy cebula się podsmaży wrzucić pieczarki, podsmażyć całość. Doprawić kucharkiem i pieprzem do smaku, zdjąć z ognia i ostudzić. Mięso podzielić mięso na 6 części. Kolejno każdą część rozklepywać w dłoni na placuszek, nadziewać farszem pieczarkowo-cebulowym i otulić mięsem, formując kotlet. Rozgrzać olej na patelni. Kotlety obtoczyć z mące i smażyć na złoto. Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty