Mus malinowy "Chevalier"
Składniki
- cukier 4 łyżki
- masło 2 łyżki
- mocny ekstrakt malinowy 1 opakowanie
- sok malinowy 1 szklanka
- maliny świeże 40 dag
- sok cytrynowy 1 szt.
- wanilia 1 szt.
- mięta 1 szczypta
- bita śmietana 1 opakowanie
- czekolada w proszku 1 łyżka
Sposób przyrządzenia
Cukier rozpuścić na patelni, dodać masło, mieszając doprowadzić do zbrązowienia. Połączyć z koncentratem malinowym, wlać sok, podgrzać do zgęstnienia. Wrzucić maliny. Dodać sok z cytryny, wanilię, miętę i koncentrat malinowy. Pozostawić do schłodzenia. Masę przełożyć do pucharków, posypać wanilią, owocami, udekorować bitą śmietaną, posypać po wierzchu czekoladą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty