Mus malinowy "Chevalier"

Ocena przepisu

Składniki

  • cukier 4 łyżki
  • masło 2 łyżki
  • mocny ekstrakt malinowy 1 opakowanie
  • sok malinowy 1 szklanka
  • maliny świeże 40 dag
  • sok cytrynowy 1 szt.
  • wanilia 1 szt.
  • mięta 1 szczypta
  • bita śmietana 1 opakowanie
  • czekolada w proszku 1 łyżka

Sposób przyrządzenia

Cukier rozpuścić na patelni, dodać masło, mieszając doprowadzić do zbrązowienia. Połączyć z koncentratem malinowym, wlać sok, podgrzać do zgęstnienia. Wrzucić maliny. Dodać sok z cytryny, wanilię, miętę i koncentrat malinowy. Pozostawić do schłodzenia. Masę przełożyć do pucharków, posypać wanilią, owocami, udekorować bitą śmietaną, posypać po wierzchu czekoladą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 3166
!Kruszyna

!Kruszyna

Data dodania: 2008-06-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Mus malinowy "Chevalier"

2010-02-09 00:57:46

Na lato jak znalazł, gdy jest dużo malin.
!tadek#

!tadek

2008-08-15 10:00:17

robie to dzis

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.