Ogórki z papryką

Ocena przepisu

Składniki

zalewa

Sposób przyrządzenia

Ogórki dokładnie umyć i przebrać. Przygotować słoje. Na spód każdego słoja wrzucić przyprawy (gorczyca, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach)kilka talarków marchewki i cebuli. Ogórki ułożyć ciasno w słojach. Paprykę umyć i oczyścić pokroić w plastry i włożyć razem z ogórkami. Na wierzch położyć koper, talarki cebuli i marchewki, chrzanu i czosnku. Zrobić zalewę: wodę zalać octem, cukrem, solą i zagotować. Przestudzić i zalać słoje z ogórkami, słoje dobrze zakręcić zakrętkami. Wstawić do dużego garnka. Do garnka ze słojami wlać zimnej wody tak aby była do polowy słoików. Całość zagotować, pasteryzować przez 5 minut. Ogórki wyciągnąć z garnka i odstawić w chłodniejsze miejsce.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 646
Data dodania: 2011-08-30

Zdjęcia

Ogórki z papryką
Marta1986#

Dodane przez:

Marta1986

2011-08-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ogórki z papryką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.