Ogórkowa zupka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Warzywa i ziemniaki pokroić w kosteczkę. Zagotować wodę i wrzucić kostkę warzywną. Do wywaru dodać liście laurowe, ziele angielskie, marchewkę, ziemniaki, podgotować. Ogórki zetrzeć na grubych oczkach tarki, dodać ogórki do zupy. Mąkę dokładnie wymieszać w małej ilości wody, dolać trochę gorącej zupy i przelać do zupy. Śmietanę rozprowadzić w szklance zupy, następnie dodać do całego garnka. Doprawić solą, pieprzem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 55 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 590
Data dodania: 2011-11-04

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ogórkowa zupka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.