Orzechowiec teściowej

Ocena przepisu

Opis

To było najlepsze ciasto Wielkanocne.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiewamy z sodą. Margarynę, jajka, cukier puder, miód dodajemy do mąki, wyrabiamy ciasto kruche. Dzielimy na dwa placki. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

Masło ucieramy z 1/2 masy krówkowej. Resztę masy rozpuszczamy, dodajemy orzeszki, mieszamy. Placek smarujemy masą z masłem, przykrywamy drugim plackiem, polewamy polewą z orzeszkami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 25
Wyświetlenia: 749
Data dodania: 2011-04-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Orzechowiec teściowej

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.