Ośmiornice grillowane
Składniki
- ośmiorniczki oczyszczone 1 kg
- ocet winny czerwony 2 łyżki
- natka pietruszki drobno posiekana 1 pęczek
- papryka mielona ostra szczypta
- sos pomidorowy 1/2 szklanki
- wino czerwone wytrawne 2 szklanki
Sposób przyrządzenia
Wino wlać do garnka zagotować i włożyć ośmiornice. Dodać ocet i gotować około 20 min. Po odcedzeniu zanurzać w sosie pomidorowym wymieszanym z chilli i pietruszką. Piec na grillu 5 - 8 min.
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1893
Data dodania: 2010-10-03
Zdjęcia
Komentarze
Do przepisu na: Ośmiornice grillowane
Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy