Paprykowe kąski
Składniki
Sposób przyrządzenia
Paprykę oczyścić, pokroić na ćwiartki. Czosnek obrać, jeden ząbek pokroić na plasterki, drugi odłożyć. Oliwę rozgrzać na patelni, na niej smażyć plasterki czosnku, posypać solą i pieprzem, dodać kawałki papryki, smażyć na średnim ogniu 4 minuty, ostudzić. Twarożek zetrzeć na gładko z jogurtem. Oliwki i resztę czosnku posiekać. Rozmaryn opłukać, igiełki poodrywać od gałązki, posiekać. Kilka oliwek odłożyć do dekoracji. Resztę wsypać do twarożku, dodać czosnek i rozmaryn, doprawić solą i pieprzem, wymieszać dokładnie. Ćwiartki papryki ponapełniać twarożkiem, ułożyć na półmisku, posypać odłożonymi oliwkami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty