Paprykowe kąski

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Paprykę oczyścić, pokroić na ćwiartki. Czosnek obrać, jeden ząbek pokroić na plasterki, drugi odłożyć. Oliwę rozgrzać na patelni, na niej smażyć plasterki czosnku, posypać solą i pieprzem, dodać kawałki papryki, smażyć na średnim ogniu 4 minuty, ostudzić. Twarożek zetrzeć na gładko z jogurtem. Oliwki i resztę czosnku posiekać. Rozmaryn opłukać, igiełki poodrywać od gałązki, posiekać. Kilka oliwek odłożyć do dekoracji. Resztę wsypać do twarożku, dodać czosnek i rozmaryn, doprawić solą i pieprzem, wymieszać dokładnie. Ćwiartki papryki ponapełniać twarożkiem, ułożyć na półmisku, posypać odłożonymi oliwkami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 727
!Honorata

!Honorata

Data dodania: 2008-12-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Paprykowe kąski

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.