Pianka

Ocena przepisu

Składniki

  • biszkopty 2 opakowania
  • margaryna 1 kostka
  • cukier 3/4 szklanki
  • serki waniliowe homogenizowane 3 opakowania
  • mleko w proszku 2 szklanki
  • żelatyna 2 łyżeczki
  • jajka 1 szt
  • żółtka 5 szt
  • kawa naturalna 5 łyżek

Sposób przyrządzenia

Żelatynę rozpuścić w 1 szklance wrzątku, wystudzić. Kawę zalać 200 ml wrzątku, odstawić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajko i żółtka. Ucierając dodawać porcje serka i mleko. Kawę przecedzić przez sitko. W naparze namoczyć biszkopty. Ucieraną masę połączyć z żelatyną. W formie wyłożonej folią ułożyć warstwami porcje kremu i ciastek. Schłodzić, wyjąć na półmisek i udekorować.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 756
Data dodania: 2009-01-09

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Pianka

2010-02-18 00:51:59

Pianki są nie tuczące i lekkie.
!Genia#

!Genia

2009-05-07 11:07:18

Ta pianka jest bardzo smaczna polecam zrobic do kawy jak znalazl, a tansza niz kupna i lepsza...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.