Pianka
Składniki
- biszkopty 2 opakowania
- margaryna 1 kostka
- cukier 3/4 szklanki
- serki waniliowe homogenizowane 3 opakowania
- mleko w proszku 2 szklanki
- żelatyna 2 łyżeczki
- jajka 1 szt
- żółtka 5 szt
- kawa naturalna 5 łyżek
Sposób przyrządzenia
Żelatynę rozpuścić w 1 szklance wrzątku, wystudzić. Kawę zalać 200 ml wrzątku, odstawić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajko i żółtka. Ucierając dodawać porcje serka i mleko. Kawę przecedzić przez sitko. W naparze namoczyć biszkopty. Ucieraną masę połączyć z żelatyną. W formie wyłożonej folią ułożyć warstwami porcje kremu i ciastek. Schłodzić, wyjąć na półmisek i udekorować.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty