Piernik bez miodu (na karmelu)

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Zrumienić cukier na suchej patelni, dodając 4 łyżki wrzącej wody. Jaja utrzeć z pozostałym cukrem, dodać sodę z przyprawami korzennymi. Następnie ucierając dodać po trochu mąkę i śmietanę, połączyć z karmelem. Ciasto wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. godzinę w średnio nagrzanym piekarniku.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 756
Data dodania: 2011-01-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Piernik bez miodu (na karmelu)

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.