Pierogi z kapustą

Ocena przepisu

Składniki

Farsz:

Ciasto:

dodatkowo:

Sposób przyrządzenia

Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka. Zalewamy woda, dodajemy listek laurowy i gotujemy, aż zmięknie. Następnie odciskamy, wrzucamy listek, przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Z mąki, wody i szczypty soli zagniatamy ciasto. Następnie wałkujemy, wycinamy krążki, nakładamy łyżkę farszu i zlepiamy pierogi. Gotujemy we wrzątku około 7 minut. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Ugotowane pierogi polewamy olejem z cebulka.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Czas gotowania: 7 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 532
Data dodania: 2012-03-18

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z kapustą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.