Pierożki syberyjskie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z mąki , jajka, wody zarabiamy ciasto z sola do smaku. Odkładamy na godzinę. Czosnek i cebulę siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy do mięsa oraz jajko , koperek posiekany, doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy. Ciasto rozwałkować na cienki placek i kroić kwadraty. Na każdy kwadrat kładziemy farsz i zlepiamy trójkątne pierożki. Gotujemy we wrzącej wodzie z dodatkiem 3 łyżek oleju ok 10 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1363
Data dodania: 2010-08-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierożki syberyjskie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.