Pita

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać odrobinę ciepłej wody i łyżkę mąki. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce.

W misce wymieszać obie mąki, dodać sól, wyrośnięty zaczyn i ciepłą wodę. Wyrobić na gładkie ciasto, jak się będzie lepiło do rak dodać olej i uformować kulę.

Odstawić do wyrośnięcia na około 30 minut.

Po tym czasie wyrośnięte ciasto spłaszczyć i uformować albo kilka placków, albo jeden duży (ja taką wersje wolę) i naciąć nożem do pizzy w trójkąty.

Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 200 stopniach około 15 minut.

Po wyjęciu przeciąć nożem wzdłuż nacięć i jeść na słodko lub na słono :)
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 3085
Data dodania: 2008-11-08

Zdjęcia

Pita
olga45#

Dodane przez:

olga45

2007-07-10

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Pita

2010-02-19 01:22:16

nie robiłam tego, ale słyszałam.
!Bella#

!Bella

2009-06-29 09:44:56

Jeszcze nie robilam bez razowej, ale mozna dodac kefirku lub sody to moze sie uda, polecam
!goska#

!goska

2009-01-06 17:43:47

a bez razowej wyjdzie?
bo nie mam takiej w domu :[

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.