Placek Beti
Opis
Placek Beti
Składniki
- galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
- dżem 1 słoik
- orzechy 3/4 szklanki
- herbatniki 2 paczki
- polewa czekoladowa do polania
biszkopt
krem
- budyń karmelowy 2 opakowania
- mleko 3 szklanki
- cukier 4 łyżki
Sposób przyrządzenia
Upiec biszkopt z podanych składników bądź wypróbowanego przepisu, Ciasto wystudzić. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody. Orzechy drobno posiekać. Ugotować budyń z cukrem i lekko przestudzić. Biszkopt przekroić na połowę. Dolną część posmarować dżemem. Wyłożyć 1/2 ciepłego budyniu. Na budyniu ułożyć warstwę herbatników i posmarować dżemem. Posypać przygotowanymi orzechami i wyłożyć pozostały budyń. Tężejącą galaretkę rozprowadzić na budyniu. Przykryć drugą połową biszkoptu. Biszkopt można trochę nasączyć ponczem. Wierzch polać polewą czekoladową i udekorować.