Placki pomidorowe
Składniki
Ciasto
Na 8 placków
Sposób przyrządzenia
Zrobić ciasto naleśnikowe z mąki, wody i soli. Pomidory umyć i przekroić przez pół. Natkę pietruszki posiekać. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Następnie kolejno przygotowywać osobno każdy placek do smażenia: do miseczki wkroić w kostkę pół pomidora, dodać łyżeczkę pokrojonej cebulki, szczyptę natki pietruszki, tymianku, bazylii, oregano, soli i czosnku oraz 3 łyżki ciasta naleśnikowego, dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej na patelni. Smażyć z obu stron na złoty kolor (tak postępować z pozostałymi plackami).
Podawać z gęstą śmietaną i posiekanym szczypiorem.
Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty