Placki pomidorowe

Ocena przepisu

Składniki

Ciasto

Na 8 placków

Sposób przyrządzenia

Zrobić ciasto naleśnikowe z mąki, wody i soli. Pomidory umyć i przekroić przez pół. Natkę pietruszki posiekać. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Następnie kolejno przygotowywać osobno każdy placek do smażenia: do miseczki wkroić w kostkę pół pomidora, dodać łyżeczkę pokrojonej cebulki, szczyptę natki pietruszki, tymianku, bazylii, oregano, soli i czosnku oraz 3 łyżki ciasta naleśnikowego, dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej na patelni. Smażyć z obu stron na złoty kolor (tak postępować z pozostałymi plackami).
Podawać z gęstą śmietaną i posiekanym szczypiorem.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 600
Data dodania: 2011-12-29

Zdjęcia

Placki pomidorowe
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2011-12-29

Komentarze

Do przepisu na: Placki pomidorowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.