Ptasia pianka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę zmieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Jajka razem z cukrem ubić na puszystą piane. Dodać mąkę i wymieszać łyżką bardzo delikatnie, następnie przelać do wytłuszczonej formy i włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na ok 20 minut. Wyjąć i ostudzić.

Jedną galaretkę cytrynową i jedną truskawkową przygotować w 200 ml wody każda, odstawić do wystygnięcia. Z mleka i dwóch opakowań śnieżki ubić śmietankę i podzielić ją na dziw części.

Gdy galaretka będzie zimna i zacznie lekko gęstnieć dodajemy do każdej śmietanę i dokładnie mieszamy a następnie na biszkopt wylewamy najpierw jedną a potem drugą masę.

Całość zalewamy galaretką truskawkową i odstawiamy do stężenia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 240 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 691
Data dodania: 2012-07-26

Zdjęcia

Ptasia pianka
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2012-07-26
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ptasia pianka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.