Rogaliki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże wymieszać z letnim mlekiem. Trzy jajka miksujemy z cukrem, dodajemy do mąki. Następnie dodać mleko z drożdżami, a na końcu olej.

Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia . Ciasto wyłożyć na stolnicę, rozwałkować, pokroić w trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć po łyżeczce marmolady i zwijać rogaliki.

Następnie układamy na wysmarowanej blaszce i odstawić do wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 220 c około 15 minut. Posypać można cukrem pudrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 3321
Data dodania: 2011-03-17

Zdjęcia

Rogaliki
halina#

Dodane przez:

halina

2011-03-17

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Rogaliki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.