Rogaliki drożdżowe z dżemem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mleko podgrzać, dodać do niego cukier waniliowy i drożdże. Wszystko wymieszać. Do miski wsypać mąkę, dodać sól i 2 jajka. Wymieszać. Potem dodać rozpuszczone drożdże i lekko rozpuszczoną margarynę. Chwilę wyrabiać ręką. Potem przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto podzielić na 3 części, rozwałkować na okrągły placek. Pokroić na 8 trójkątów, na szerszą cześć kłaść dżem i zwinąć w rogalik. Ułożyć na blasze i posmarować jajkiem. Piec ok 15 minut w 190 stopniach.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 407
Data dodania: 2012-05-31

Zdjęcia

Rogaliki drożdżowe z dżemem
ewasylwia#

Dodane przez:

ewasylwia

2012-05-31

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Rogaliki drożdżowe z dżemem

2012-07-16 17:31:40

Pyszne rogaliki , jeszcze takie cieplutkie lubię zjeść.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.