Rogaliki z rodzynkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder wsypać do miski. Dodać margarynę i posiekaj ją razem z mąka. Dodać rodzynki (można je wcześniej namoczyć w aromacie waniliowym). Zagnieć ciasto i włóż do lodówki na 30 min. Ciasto podziel na kawałki i z każdego formuj wałek o grubości ok 1 cm. Podziel je na nie duże kawałki, formuj z nich rogaliki. Piec w temp 180-190 st c przez ok 15-20 min, aż będą miały złoty kolor.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 987
Data dodania: 2010-12-30

Zdjęcia

Rogaliki z rodzynkami
halina#

Dodane przez:

halina

2011-01-12
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Rogaliki z rodzynkami

2012-01-31 15:18:55

ciekawy przepis, brzmi zachęcająco

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.