Rolada śmietankowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ciasto
białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na sztywno z 9 łyżkami cukru. Do ubitej piany dodawać stopniowo żółtka, dalej ubijać. Na końcu przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać. Dużą blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem pergaminowym, tak by papier był mokry od tłuszczu. Wylać na papier ciasto i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 10 minut. Po upieczeniu rolady, zdjąć papier z ciasta i zwinąć roladę. Krem mocno schłodzoną śmietanę, zmiksować z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Ubić na sztywno. Roladę przełożyć kremem i wstawić do lodówki.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1468
Data dodania: 2010-06-04

Zdjęcia

Rolada śmietankowa
kiziolek20#

Dodane przez:

kiziolek20

2010-06-04
Rolada śmietankowa
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Rolada śmietankowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.